Тук можеш да разгледаш рецептите за вкусни десерти, приготвени със Своге.

Шоколадови бишкоти Своге

Необходими продукти:

250 г брашно
60 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
90 г краве масло (със стайна температура)
200 г захар
2 яйца
160 г черен шоколад „Своге“ (с 65% какао)

Начин на приготвяне:

Брашното се разбърква с какаото, содата и солта.
Маслото се разбива много добре със захарта. Чукват се яйцата и отново се разбива.
Към тях се прибавя сместа с брашното и се разбърква. В сместа се изсипва натрошения шоколад и отново се разбърква.
От полученото тесто се оформят два фитила. Слагат се в тави с незалепващо покритие. Пекат се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор), след което се изваждат и се оставят, леко да се охладят.
Нарязват се на филийки с дебелина от 3–4 см.
Подреждат се в тави и се пекат 5–7 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
Охлаждат се и се поднасят.